Virsli palacsintában sütve
Hozzávalók:
- 5 db palacsinta
- 1 cs. virsli (5 db)
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 egész tojás
- 10 dkg trapista sajt
- só, bors, szerecsendió
Maradék palacsintából másnap reggel nagyszerű laktató étel készíthető a következő módon:
A tejfölt simára keverjük az egész tojásokkal, a sóval, borssal és a csipet szerecsendióval. A palacsintákat egyenként megkenjük a híg masszával, megszórjuk a reszelt sajttal és egyenként feltekerjük a ráhelyezett virslikkel. Vastagon kivajazott jénaiba téve sűrűn egymás mellé helyezzük, ráöntjük a maradék masszát és a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben piros, ropogósra sütjük, melegen tálaljuk.