Gomba fasírt

Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 2 db vöröshagyma
- 2 cs. petrezselyem
- 3-4 db zsömle
- 4-5 ek. zsemlemorzsa
- 1 egész tojás + 2 sárgája
- só, bors

A hagymát aprítjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott gombát és zsírjára pirítjuk. A zsömléket vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk és a kihűlt gombához adjuk. Belekeverjük a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot. Ha lágy a massza, akkor még zsemlemorzsát rakhatunk bele. Ha kihűlt, akkor lefedve éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap vizes kézzel tenyérnyi nudlikat formázunk belőle. Panírozzuk a szokásos módon és forró olajban ropogósra sütjük, forrón tálaljuk. Önmagában is nagyon finom ez az egyszerű és olcsó étel.