Meggyes csokoládé bomba



Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás
- 12 ek víz
- 12 ek cukor
- 12 ek liszt
- 1 tk sütőpor

A tojásokat kettéválasztjuk, 6-6 ek. vizet teszünk külön-külön mindkettőhöz. A fehérjét egy kissé felverjük, utána tesszük hozzá a 6 ek. cukrot és kemény habbá verjük. A sárgáját pedig egészen addig keverjük, míg világossárga színű nem lesz. A lisztben elkeverjük a sütőport és felváltva a fehérjével simára keverjük a tésztát. Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt 4 részre vágjuk.

Hozzávalók a krémhez:
- 1 l tej
- 1 cs étcsokoládés pudingpor
- 1 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 2 db tojás

A tejet feltesszük melegedni, közben a pudingport elkeverjük 4 ek cukorral, kakaóporral, kevés tejjel és a tojások sárgájával, majd a fehérjét a maradék 2 ek cukorral kemény habbá verjük. Ha a tej felforrt, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a keveréket és ha már sűrű, akkor a fehérjét habverővel belekeverjük és tovább főzzük, míg sima lesz. Félre tesszük hűlni, néha keverjünk rajta, hogy sima maradjon.

Hozzávalók a meggyzseléhez:
- 25 dkg meggy
- 2 ek cukor
- 2 ek keményítő (lehet vaníliás pudingpor is)
- 1 dl víz
- 1 citrom leve

A meggyet a vízzel feltesszük forrni a cukorral és a citrom levével. Ha felforrt, hozzáadjuk a kevés vízben elkevert keményítőt (vagy a pudingport) és sűrűsödésig forraljuk.


Összeállítás:
A meggyzselé felét egy kerek üvegtál aljára öntjük, majd ráteszünk egy piskótalapot. Erre a krém harmadát tesszük, majd piskótát, a meggyzselé másik részét, piskótát, krémet, piskótát, majd a tetejére a krém maradék részét kenjük, durvára tört dióval megszórjuk.

Megjegyzés:  Kb. 1 óra alatt elkészíthető ez a finom és könnyű desszert.