Hozzávalók a krémhez:
- 6 dl tej
- 20 dkg csokoládé
- 2 db tojás
- 8 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2 ek vaj
A csokoládét puhítsuk meg. A kakaóport keverjük össze porcukorral, tejjel és adjuk a puha csokoládéhoz. Főzzük fel állandó keverés közben. Ha már nem forr, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat és az egész tojásokat, melyet előzőleg simára kevertünk, majd lassú lángon főzzük fel a krémet.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás
- 12 ek víz
- 12 ek cukor
- 10 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
A tojásokat kettéválasztjuk, majd külön-külön mindegyikhez 6-6 ek vizet teszünk. A sárgájához hozzá adjuk a 6 ek cukrot is és addig keverjük, míg egészen kivilágosodik a színe. A fehérjét egy kissé felverjük, majd ekkor adjuk hozzá a cukrot, majd kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, ezt a keveréket felváltva a fehérjével simára keverjük a masszát. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, pár percig erős lángon, majd közepes hőfokra állítva készre sütjük.
Ha a piskóta kihűlt, 3 részre szeleteljük és megtöltjük a krémmel, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a kívülről is körbe kenjük a maradék krémmel. Az oldalát csoki forgáccsal, a tetejét pirított dióval vagy mogyoróval szórjuk meg. Tálaláskor kandírozott naranccsal és tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés: Igazi ínyenc csokoládé torta, mintha csokoládét ennénk kiskanállal.